Het ijsproces

Iedere dag bereiden wij vers, ambachtelijk ijs dat geheel is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. Vertrouwde soorten zoals aardbei, stracciatella en banaan, maar ook unieke Capri-smaken, zoals Capriccio en Mandorlato.
We beginnen met een melk- of sorbetbasis. Bijna al ons vruchtenijs is sorbetijs, om de smaak van het fruit optimaal tot zijn recht te laten komen. Voor het andere ijs voegen we ook verse melk en room toe. Deze melkmix laten we een aantal uren rijpen.
Wist je dat het ijs van Capri slechts 3,5 tot 5% vet bevat ?
Nu creëren we de smaak. Bij de fruitsmaken voegen we zoveel mogelijk écht fruit toe.
Voordat we de ijsmix in de ijsmachine doen, persen we hem onder hoge druk door een zeef met zeer kleine gaatjes ( homogeniseren). Zo wordt het ijs nog fijner en smeuïger.
Dan gaat de mix in de ijsmachine. Het ijs wordt gemaakt in een ronddraaiende ketel die tussen de -18 en -21 graden celsius is. Een mes maakt de gevormde ijskristallen steeds kleiner.
Voor de melksmaken is dit het moment om de noten, rozijnen, chocolade of andere ingrediënten met grove structuur toe te voegen.
Veel ingrediënten maken wij zelf, zoals de cake, de likeuren en de sauzen.
Daarna halen we het verse, ambachtelijke ijs uit de machine. Klaar voor de vitrine! Voor het allerbeste resultaat nemen we het branden en suikeren van de noten ook voor eigen rekening.
Kunstmatige kleur-,geur- of smaakstoffen komen onze ijsmachine niet in.
https://capri.nl/app/uploads/2018/05/MG_0164-1280x1280.jpg
https://capri.nl/app/uploads/2018/05/capri-4-1280x1280.jpg
https://capri.nl/app/uploads/2018/05/MG_0051-1-1280x1280.jpg
https://capri.nl/app/uploads/2018/05/capri-3-1280x1280.jpg
https://capri.nl/app/uploads/2018/05/cookie-1-1280x1280.jpg
Instagram
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon